Subsidie

Heb je een apparaat gekocht dat duurzame energie produceert? Bijvoorbeeld een zonneboiler of warmtepomp? Dan kun je daarvoor een subsidie aanvragen. Dat is de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE).

Je kan met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) subsidie ontvangen voor een zonneboiler.

Dat kan als je eigenaar bent van de koopwoning en deze woning jouw hoofdverblijf is of direct na renovatie wordt.

Voorwaarden

Dit zijn de voorwaarden om in aanmerking te komen voor subsidie:

  • Je bent eigenaar van de koopwoning en het is jouw hoofdverblijf (of wordt jouw hoofdverblijf direct na renovatie).
  • De zonneboiler is een nieuw product en is dus geen tweedehands / gebruikt product en bestaat uit collectoren en een boilervat.
  • Je laat de zonneboiler installeren in een woning waarvoor de omgevingsvergunning is aangevraagd voor of op 30 juni 2018.
  • De zonneboiler is geïnstalleerd voordat je een aanvraag gaat doen.
  • Je bent in het bezit van een factuur en betaalbewijs van de aanschaf en installatie van jouw zonneboiler.
  • Je kan tot maximaal 12 maanden na installatie van jouw zonneboiler nog subsidie aanvragen. Dat kan anders worden, als je jouw aanvraag combineert met een aanvraag voor een isolatiemaatregel dan geldt namelijk dat je tot 12 maanden na het installeren of aanbrengen van de eerste maatregel subsidie aan kunt vragen.
  • Wil je naast de zonneboiler ook nog een of meer isolerende maatregelen laten uitvoeren? Dan kan je alle maatregelen in 1 aanvraag indienen.

Apparatenlijst

Controleer voordat je een aanschaf voor een zonneboiler gaat doen eerst de Apparatenlijst Zonneboilers. Staat jouw zonneboiler op de lijst? Kies dan in je aanvraag de meldcode van de zonneboiler. De meldcode betekent dat de keuze die je maakt voldoet aan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor subsidie.

Vanaf 26 januari 2022 heb je recht op de verhoogde subsidiebedragen voor zonneboilers. Dit geldt voor aanvragen die vanaf 26 januari zijn ingediend en waarbij de zonneboiler is geïnstalleerd op of na 1 januari 2022. Is jouw zonneboiler voor 1 januari 2022 geïnstalleerd? Dan geldt het lagere bedrag van 2021.

https://www.rvo.nl/sites/default/files/2022-10/ISDE-Maatregelenlijst-zonneboilers-24-oktober-2022.pdf

Aanvragen

Doorloop eerst het stappenplan, zodat je precies weet wat je nodig heeft voordat je gaat aanvragen. Of maak een indicatieve berekening van de door jou te ontvangen subsidie met onze rekentool.

Over zonneboilers

We kunnen ons voorstellen dat jij je eerst nog wilt oriënteren op de keuze voor een zonneboiler.Je leest daarover meer op Milieu Centraal – Zonneboiler.

Het subsidiebedrag dat we vermelden is gebaseerd op de bij ons bekende informatie over de ISDE-subsidie en afhankelijk van het nog beschikbare subsidiebudget bij de overheid. Sun-heating B.V. kan geen garanties geven op de verstrekking van deze subsidies. De overheid bepaalt of je in aanmerking komt voor subsidie. Meer informatie staat op rvo.nl/isde.

De waardering van sun-heating.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 1 reviews.